Online programma: zwangerschap in al haar facetten

Zo, hier is het dan. Mijn online programma. Of moet ik zeggen ons online programma? Maandenlang werkte ik hier aan. Ik werd bijgestaan door maar liefst 31 andere mama’s. Hulpverleners die dag in, dag uit bezig zijn met (pril) ouderschap stonden me bij om ook hun inzichten en bedenkingen te delen. En hier is het dan. Het resultaat van vele maanden hard werk. Ons online programma: zwangerschap in al haar facetten.

Laat me even schetsen waar dit allemaal vandaan komt.
Ook ik begon bijna 7 jaar geleden aan het avontuur van mijn eerste zwangerschap. En laten we eerlijk zijn met elkaar: ik was totaal niet voorbereid! Ik ving hier en daar wat extra info op, ging naar de gynaecoloog, leerde puffen bij de kine… En dat was het zowat.
In de eerste weken /maanden na de bevalling viel ik van de ene in de andere onaangename verrassing.

Waarom kan ik dit nu zo moeilijk loslaten?
Waarom kan ik niet bij mijn eigen voorkeuren blijven?
Had ik hier maar beter over nagedacht
Wat doet me nu zo wankelen?
Waarom heeft niemand me gezegd dat het zo zou zijn?


En kijk, dat gevoel wil ik jullie besparen.

Dit programma is tot stand gekomen vanuit mijn eigen ervaringen in het werken met aanstaande en prille ouders. Ik merkte immers op dat vele dames inhoudelijk weinig geïnformeerd waren over de impact van het krijgen van een kindje op hun mentale gezondheid. Medisch werden de meeste goed opgevolgd maar emotioneel was er een leegte. Vaak zag ik vrouwen bij mij in de praktijk als hun kindje al enkele maanden oud was.  Wat ik opmerkte was dat kleine emotionele uitdagingen tijdens de zwangerschap zodanig waren geëscaleerd totdat deze mama’s helemaal vast kwamen te zitten. Eigenlijk wel een beetje jammer want hier hadden we preventief al aan kunnen werken tijdens de zwangerschap. Door het versterken van de psychische flexibiliteit van deze dames tijdens hun zwangerschap kunnen emotionele moeilijkheden achteraf beperkt worden en/of beter worden opgevangen.

Dit programma is er speciaal voor de zwangere vrouw. Want je hebt het misschien nog niet helemaal door maar jouw leven gaat een hele andere wending nemen. Ook jij zal niet ontsnappen aan de impact van het ouderschap op jouw wereld. Los van praktische en fysieke aanpassingen zal je immers ook op emotioneel en mentaal vlak worden uitgedaagd. Maar geen zorgen, dit programma is er om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Dit programma is absoluut niets voor jou als:
– Je niet bereid bent om dieper te graven in jouw innerlijke – wereld
– Je graag je ogen gesloten wilt houden voor wat er allemaal gepaard gaat met mama worden
– Je liever alles op je af laat komen zonder dat je geïnformeerd wilt worden
– Je de nieuwe rol in je leven liever helemaal alleen draagt
– Je van mening bent dat investeren in je persoonlijke ontwikkeling enkel nuttig is bij ernstige psychische problemen.
– Je uit bent op snelle, simpele (maar weinig duurzame) oplossingen

In dit programma zal ik je samen met een klein groepje moeders (to be) gedurende 6 weken helemaal onderdompelen in de wereld van het aanstaande ouderschap. Verwacht je naast een breed informerend aspect ook aan diepgaande oefeningen om grondig op zoek te gaan naar je eigen valkuilen. Door deze steeds beter te gaan zien leren we samen hoe we hiermee om kunnen gaan, zodat we ondanks oude pijn (want ja die hebben we allemaal) bewuste keuzes kunnen maken in het ouderschap dat om het hoekje op ons wacht. Verwacht je niet aan simpele oefeningen die je een positieve mindset geven. Het gaat hier echt over een diepgaander proces waarin ik samen met jou een nieuw licht werp op jouw innerlijke belevingswereld en hoe jij daarmee omgaat.

Wil jij graag:
– Bewust in het ouderschap staan?
– Zorg dragen voor jezelf terwijl je dit avontuur aangaat?
– Zo goed mogelijk voorbereid worden op wat er gaat komen?
– Eerlijk horen hoe de vork eigenlijk in de steel zit?
– Preventief werken aan je mentale gezondheid?
– Eindelijk de kans grijpen om een extra inspanning te leveren in jouw persoonlijke ontwikkeling?
– Maximaal inzetten op een diepgaande verbinding met andere prille en aanstaande ouders?

Toch wel iets wat jou aan het denken zet?

Dit heb ik voor jou in de aanbieding:

  • 6 online modules (2 zijn informerend van aard, 4 andere zijn diepgaander en reflecterend)
  • 3 extra bonus modules die volgens mij zorgen voor de ziel van dit programma
  • Therapeutische oefeningen vanuit het ACT kader.
  • Een online village van moeders die in dezelfde fase in hun leven zitten en ook dit programma doorlopen.
  • Ikzelf sta stand by om vragen en bezorgdheden te bespreken.

We ontmoeten elkaar op een online platform waar je alle info en de oefeningen kan doorlopen. Denk hierbij aan verschillende video’s (meer dan 4 uur aan beeldmateriaal!), audiofragmenten en uitgeschreven oefeningen.  
Daarnaast is er een gesloten Facebook groep waar we elkaar in kleine groep kunnen vinden. Hier is ruimte om elkaar te leren kennen, bepaalde zaken te bespreken en samen het proces van het programma te doorlopen. De huiswerkopdrachten worden ook hier besproken.

Prijs: 195 euro

Dit programma is geen vervanging van therapie. Als we tijdens het doorlopen ervan opmerken dat meer hulp nodig is, zal dit ook zo benoemd worden. Een advies naar verdere hulpverlening kan dan worden uitgesproken. Samen gaan we dan op zoek naar wie daar dan het best voor geplaatst is.

mail@liensevens.be

De eerstvolgende reeks zal starten begin 2023. Het programma en diens mogelijkheden zullen er dan net iets anders gaan uitzien. Volg me op Instagram zodat je up to date blijft.
@welkom_in_de_jungle